Nachtbus keert voorlopig nog niet terug

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Nathan Dumlao (Unsplash)
DEN HAAG - Feestgangers en andere nachtbrakers moeten het sinds februari doen met de taxi, fiets of benenwagen als zij na een nachtelijk avontuur weer op huis aan gaan. Sinds die tijd al rijden er geen nachtbussen meer door de stad. En dat blijft nog wel even zo, zegt een woordvoerder van vervoersmaatschappij HTM.
Voorheen reed de nachtbus op donderdag, vrijdag en zaterdag op zes verschillende routes vanuit het centrum. Het is de bedoeling dat het nachtvervoer terugkeert, alleen is nog onduidelijk wanneer, meldt Omroep West. Door personeelstekort is de dienst nu niet in te vullen, zegt een woordvoerder van HTM. Ook andere vervoersmaatschappijen in de regio rijden 's nachts nog niet zo lang door als voor de coronapandemie.
'Het is nu vakantietijd en we kampen nog altijd met een hoger ziekteverzuim als gevolg van de gehele coronaperiode', legt de woordvoerder van HTM uit. 'We zetten nu alles op alles om onze dienstregelingen goed te rijden, we moeten keuzes maken.'

Weegmoment in augustus

HTM is wel voornemens de nachtbus te laten terugkeren. 'Dat willen we heel graag, maar daar heb je gewoon een x-aantal mensen voor nodig. Als je zegt dat je het weer gaat doen, moet je het als organisatie ook goed kunnen uitvoeren.'
In augustus volgt een nieuw weegmoment. 'Dan bekijken we wanneer de nachtbus kan terugkeren', besluit de woordvoerder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!