Tong Tong Fair staat in september weer op het Malieveld

© Tong Tong Fair
DEN HAAG - Na twee afgelaste edities kan ook de Tong Tong Fair dit jaar weer doorgaan. 'Wij zijn blij en opgelucht dat Indische bezoekers van alle leeftijden en liefhebbers van de Zuidoost-Aziatische culturen elkaar weer kunnen ontmoeten', aldus directeur Siem Boon. De 62ste editie wordt van 1 tot en met 11 september gehouden op het Malieveld.
Van dans- en muziekvoorstellingen, boekpresentaties, interviews, kookdemonstraties en uiteraard verschillende proeverijen uit de Indonesische streekkeukens, er is weer van alles te doen tijdens de Tong Tong Fair.
'De 'live' ontmoetingen geven een speciaal gevoel dat niet uit te leggen valt en niet online te vinden is. Ons lange bestaan voegt een historische dimensie toe; (achter)kleinkinderen volgen in de voetsporen van (over)grootouders! Dat vinden we zo bijzonder', aldus de directeur.
© Tong Tong Fair

Eerste namen

De organisatie heeft ook al een aantal namen bekendgemaakt van mensen die optreden op de Tong Tong Fair: Marion Bloem, Adriaan van Dis, Dido Michielsen, Crazy Rockers, JazzmasterMania, Nita Aartsen, Francis Kuijk en Vanja van der Leeden.
De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijft de Indische cultuur zich ontwikkelen. De Tong Tong Fair is een optelsom van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!