Parijse kunstenaar verfraait gevel van flat in Bouwlust: 'Eerbetoon aan de waarden van familie'

De muurschildering aan de Vrederustlaan is 75 vierkante meter groot
De muurschildering aan de Vrederustlaan is 75 vierkante meter groot © Mauritshuis
DEN HAAG - Een nieuw jasje voor een flatgebouw aan de Vrederustlaan: de Parijse kunstenaar Julien de Casabianca heeft de gevel voorzien van een muurschildering van 75 vierkante meter. Het werk is onderdeel van de 'Mauritshuis Murals', het project waarmee het bekende museum aan het plein haar kunst naar de straten van de stad brengt.
De muurschildering is geïnspireerd op het schilderij Oude vrouw en jongen met kaarsen door Peter Paul Rubens uit 1617 en werd op vrijdagmiddag onthuld. Op het schilderij staart een oude vrouw voor zich uit en tempert met haar hand het kaarslicht, terwijl de jongen achter haar zijn kaars bijhoudt om hem aan te steken. Het is de tweede mural van het project, dat ter ere van het 200-jarig bestaan van het Mauritshuis is opgezet.
Voor de Mauritshuis Murals laten artiesten uit binnen- en buitenland zich inspireren door een kunstwerk uit het museum naar eigen keuze. Ook Julien de Casabianca koos dit kunstwerk naar persoonlijke motivatie: 'De schoonheid van oude mensen wordt bijna nooit afgebeeld in straatkunst, ook niet in de openbare ruimte, in welke vorm dan ook. Dit kunstwerk kan een eerbetoon zijn aan de universele waarden van familie.'

Artiest uit Colombia

De eerste mural uit de serie is gemaakt door Super A en Collin van der Sluijs, die de Lonnekerstraat in Morgenstond sierden met een kleurrijke schildering. Eerder werd bekend dat straatartiest Gleo dit najaar vanuit Colombia zal overvliegen om een flatgebouw in Moerwijk te voorzien van een schildering van meer dan 700 vierkante meter. Op haar Instagrampagina krijg je een impressie van wat je ongeveer kan verwachten:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!