Duitse Pauline en Italiaanse Giorgia zoeken gastgezin voor uitwisseling in Den Haag

Pauline uit Duitsland (links) en Giorgia uit Italië (rechts)
Pauline uit Duitsland (links) en Giorgia uit Italië (rechts) © Travel Active
DEN HAAG - Tientallen buitenlandse jongeren komen na de zomervakantie naar Nederland om hier een tijdje naar school te gaan. De scholieren logeren tijdens hun verblijf bij een gastgezin. Giorgia (17) uit Italië en Pauline (16) uit Duitsland zoeken een gezin in Den Haag.
Giorgia en Pauline gaan vanaf augustus een jaar naar de middelbare school in Den Haag. Giorgia heeft zin in haar uitwisseling. 'Ik heb voor Nederland gekozen omdat ik hou van het idee om rond te fietsen, ook lijkt het me leuk om te zeilen met alle wind in Nederland!' En goed om te weten voor het gastgezin: ze houdt van koken, risotto is haar specialiteit.
Pauline koos ook bewust voor ons land. 'Nederland fascineert mij al mijn hele leven. Ik heb vaak gekampeerd in Nederland, maar zou nu weleens willen ervaren hoe het is om in Nederland te wonen en het land op een andere manier te leren kennen!'

Begeleiding en uitjes

De scholieren worden begeleid door uitwisselingsorganisator Travel Active. Een begeleider helpt de scholier en organiseert tripjes en activiteiten voor de leerlingen en gastgezinnen, zodat ze elkaar leren kennen.
Een gastgezin krijgt geen geld voor het opvangen van een scholier. Het gezien betaalt voor kost en inwoning, de overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Leren van andere culturen

Eerdere gastgezinnen zijn enthousiast, aldus Travel Active. 'Het doet ons goed om iemand de kans te geven dit avontuur aan te gaan. Wij zagen dit als een mooie kans voor de kinderen, zij kunnen veel van deze culturele uitwisseling leren', aldus een van de gezinnen.
De Amerikaanse Willa logeerde ook een tijd in Nederland. 'Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling!'
Op de site van Travel Active vind je meer info over Giorgia en Pauline.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!