Boete voor rondrijden met negen losse flessen lachgas: 'Het is levensgevaarlijk'

© politie van bureau Jan Hendrikstraat
DEN HAAG - Een automobilist heeft van de politie een bekeuring gekregen voor het onveilig vervoeren van negen lachgasflessen. Agenten ontdekten de flessen vrijdagavond tijdens een controle. 'Het is levensgevaarlijk om hiermee rond te rijden', schrijft de politie van bureau Jan Hendrikstraat op Facebook.
Wie lachgas vervoert moet zich houden aan een aantal regels. Zo moet er een brandblusser zijn en moeten de flessen in een speciaal ingerichte constructie worden vervoerd, aldus de politie. Ook moet je een bewijs van bekwaamheid hebben.
'Dat was allemaal niet in orde bij deze bestuurder', schrijft de politie. Daarnaast is het in Den Haag verboden om goederen voor lachgasverbruik voorhanden te hebben.

Honkbalknuppel

Agenten vonden in een honkbalknuppel in de auto. Aangezien de automobilist niet kon zeggen wat die knuppel daar precies deed, kreeg die ook daar een bekeuring voor. De verdachte moest later nog naar het bureau voor verhoor.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!