Concertzaal Amare opgetild voor reparatie, herstelwerkzaamheden duren nog maanden

Amare
Amare © Den Haag FM
DEN HAAG - De concertzaal van Amare is maandag en dinsdag ruim 2 centimeter opgetild om reparaties te verrichten. Het meest risicovolle gedeelte van de operatie is inmiddels voorbij, zegt directeur Jan Zoet.
Hij heeft er het volste vertrouwen in dat de klus dinsdag helemaal goed afloopt. Het gebeurt volgens hem allemaal degelijk. Maar voorlopig is de boel in het gebouw nog niet aan kant, want voor de herstelwerkzaamheden moest van alles overhoop worden gehaald.
De zaal was kort na de opening al iets gezakt en dat moest worden verholpen. De ruimte, met 1500 zitplaatsen, rust op vijftien pilaren waarin veertig trillingsdempers horizontaal werden verwerkt. Die dempers waren al heel snel meer vervormd dan was verwacht. Ze werden nu vervangen door steviger, volgens Zoet nu extra goed geteste exemplaren. Daarom moest de zaal beetje bij beetje worden opgetakeld om de nieuwe dempers in de pilaren te schuiven.

Herstel duurt tot oktober

Bouwer Cadanz nam de herstelwerkzaamheden voor zijn rekening. Er hoefden geen uitvoeringen te worden afgelast, want er was toch niks gepland in verband met de zomer. Maar Amare zit nog wel tot in oktober met het herstellen van plafonds, bekleding, bekabeling en andere zaken die van de werkzaamheden te lijden hadden.
Het publiek zal er niet veel last van hebben. Van 1 tot 7 september barst het podiumseizoen er ook gewoon los, met de muziektheaterproductie Maduro over verzetsheld en naamgever van miniatuurstad Madurodam George Maduro. Het is een productie van Amare en het Residentie Orkest in samenwerking met Kwekers in de kunst, De Dutch Don’t Dance Division en Rabarber.
Amare huisvest de Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium, maar ook anderen geven er voorstellingen. Het gebouw werd nog geen jaar geleden officieel geopend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!