Deel culturele broedplaats de Samenscholing moet in november al weg: 'Dit is onacceptabel'

© De Samenscholing
DEN HAAG - Een groot deel van de initiatieven in culturele broedplaats de Samenscholing moet in november het pand al verlaten. Dat gaat in tegen wat wethouder Saskia Bruines eerder toe heeft gezegd, stelt de Haagse Stadspartij (HSP). Het college zou namelijk nog niks ontruimen zolang de bouwplannen nog niet definitief waren.
'In de raad van 30 juni was wethouder Bruines nog duidelijk', zegt de HSP. Op dat moment bestond er nog geen duidelijk beeld over de opeenvolging van de werkzaamheden; de Samenscholing mocht daarop het gebouw langer gebruiken.
Maar daar komt de wethouder nu op terug. Fractievoorzitter Fatima Faïd: 'We horen nu dat een deel van de Samenscholing wel gewoon in november weg moet. Daarmee wordt de vrijplaats alvast gesloopt. Dit is onacceptabel voor ons'.

Onrealistische planning

Fractievertegenwoordiger Tim de Boer is sceptisch tegenover de planning zoals die er nu zou liggen. 'Het college houdt vol dat het ontwerpteam – dat in oktober begint – binnen drie maanden een ontwerp kan maken, de vergunningsprocedure kan doorlopen én een aannemer kan selecteren die meteen kan beginnen. Dat kan helemaal niet.'
In een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren stond tevens dat de asbestsanering en andere sloopwerkzaamheden pas definitief ingepland konden worden zodra bekend is wanneer de verbouwing van het pand van start kan gaan. Volgens de Haagse Stadspartij is dat moment nog niet aan de orde.
Alleen de maatschappelijke initiatieven, de boksschool, het restaurant en de weggeefwinkel mogen voorlopig langer blijven, stelt de HSP. De partij stelt schriftelijke vragen over de kwestie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!