Even zwaaien naar de Koning? Tribunekaarten voor rijtoer Prinsjesdag zijn nu in de verkoop

Koning Willem-Alexander tijdens de traditionele rijtoer
Koning Willem-Alexander tijdens de traditionele rijtoer © The Hague & Partners
DEN HAAG - Niet alleen tijdens de traditionele balkonscène bij paleis Noordeinde kan je op Prinsjesdag een glimp opvangen van Willem-Alexander, maar ook de rijtoer van de Glazen Koets kan je van dichtbij meemaken. Kaarten voor deze tribuneplaatsen op het Lange Voorhout zijn nu in de verkoop.
Prinsjesdag, dat valt op de derde dinsdag van september, tekent de traditionele start van het parlementaire jaar voor de Eerste en Tweede Kamer. De troonrede zal door de renovatie van het Binnenhof dit jaar niet in de Ridderzaal plaatsvinden, maar in de Koninklijke Schouwburg. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima trekken daarheen met een rijtoer vanaf Paleis Noordeinde, via het Lange Voorhout.
Er zijn twee tribunes vanaf waar je de rijtoer kan zien: de Oranje tribune aan de kant van Bodega de Posthoorn en de Blauwe tribune aan de kan van Hotel Des Indes. Kaarten voor de tribune zijn te koop voor €18,75 per stuk. Bekijk hier het volledige programma.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!