Lange Poten ligt al wekenlang open: 'Gemiddelde stormbaan is makkelijker te lopen dan binnenstad'

De Lange Poten ligt al twee maanden open
De Lange Poten ligt al twee maanden open © Den Haag FM
DEN HAAG - Diepe kuilen, losse stenen en een legio aan omleidingsborden: de opengebroken straten zijn het afgelopen jaar bijna onderdeel geworden van het straatbeeld. Ook de Lange Poten in het centrum is aan de beurt, waar de gasleidingen worden vervangen. Nadat de bouwvakkers een tijdje aan het werk zijn geweest, is het er echter doodstil, terwijl de straat nog steeds openligt. Winkeliers ondervinden hinder en zijn naar eigen zeggen niet op de hoogte gesteld van het vertrek van de bouwvakkers.
De Lange Poten ligt al bijna twee maanden half open, voor de deur van de ondernemers. 'Ze gooiden de boel van de ene dag op de andere open, maar vanwege de bouwvak [de collectieve zomerstop voor bouwbedrijven, red.] zijn ze ook ineens vertrokken, zonder iets te zeggen', zegt een medewerker van elektrowinkel Kontakt. Hart voor Den Haag vindt het niet kunnen dat er niet met de winkeliers wordt gecommuniceerd.
'De gemiddelde stormbaan is makkelijker te lopen dan de Haagse binnenstad', zegt raadslid Ralf Sluijs, die zich al eerder druk maakte over de vele opbrekingen en opheldering eist van het stadsbestuur.

Liefdeloos

Sluijs vind het 'ongehoord' dat één van de bekendste straten van Den Haag al wekenlang openligt zonder dat er werk verricht wordt. 'Ik sta telkens weer versteld van hoe liefdeloos er met onze stad omgesprongen wordt. De ene opbreking na de andere, hele winkelstraten zijn onbereikbaar en hardwerkende ondernemers worden nergens van op de hoogste gesteld. Bezopen!'
Zolang er niet aan de straat gewerkt wordt, moet deze dan ook netjes dicht worden gemaakt, vindt Sluijs. 'Met het jarenlang gesloten Binnenhof voor de deur hebben deze ondernemers het al moeilijk genoeg, dan kunnen ze deze ellende er niet bij hebben.' Hart voor Den Haag stelt schriftelijke vragen over de kwestie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!