Automobilist rijdt door na aanrijding en laat voetganger zwaargewond achter op Neherkade

Ongeluk op de Neherkade
Ongeluk op de Neherkade © Regio15
DEN HAAG - Op de Neherkade is woensdagavond op het zebrapad een voetganger aangereden door een auto. De automobilist zou er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor zijn gegaan, aldus getuigen tegen nieuwssite Regio15. Het slachtoffer (40) raakte zwaargewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De man stak rond 22.30 uur de weg over en werd geschept door een auto. Volgens de politie reed de automobilist met hoge snelheid richting de Rijswijkseweg. 'De bestuurder stopte niet en reed met dezelfde hoge snelheid door.'
Mensen die het zagen gebeuren hebben de man geholpen en 112 gebeld. Er werd een traumahelikopter uit Rotterdam naar het ongeluk gestuurd. Het slachtoffer moest het spoed naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk hoe het nu met de man gaat.

Politie zoekt donkere BMW

De Neherkade werd in de richting van de Binckhorst tijdelijk afgesloten voor politieonderzoek. Op foto's is te zien dat de auto verschillende onderdelen is verloren bij de aanrijding. Ook lagen er stukken laminaat op de weg. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.
De politie is op zoek naar een donkere BMW met schade aan de voorkant van de auto. Getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!