Agent gebruikt stroomstootwapen bij aanhouding verdachte op Stationsplein

Foto ter illustratie: Politie Den Haag
Foto ter illustratie: Politie Den Haag
DEN HAAG - Twee mannen zijn in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt omdat ze verdacht werden van bedreiging. Bij de aanhouding op het Stationsplein bij Den Haag Hollands Spoor heeft de politie een stroomstootwapen gebruikt.
Agenten kregen rond 00.30 uur een melding dat iemand in het station door twee mannen was bedreigd met een mes. Ook zouden de twee een vuurwapen bij zich hebben.
Op het station herkenden de agenten de verdachten. Een van hen bleef staan toen hij werd aangesproken, maar de ander negeerde de bevelen en liep richting de politie. Een politieagent gebruikte toen het stroomstootwapen, waarna de verdachte werd aangehouden.

Boksbeugel

'De verdachte is nagekeken door ambulancepersoneel en hield geen schade over aan het gebruik van het stroomstootwapen', schrijft de politie. Op het bureau bleek dat diegene een boksbeugel bij zich had en gesignaleerd stond bij de politie. Er is geen vuurwapen aangetroffen.
Sinds dit jaar heeft de politie in Nederland een stroomstootwapen. 'Het kan ingezet worden bij direct dreigende gevaarsituaties', aldus de politie. Het wapen is bedoeld om te voorkomen dat de politie zwaar fysiek geweld of andere zware geweldsmiddelen hoeft te gebruiken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!