'Schilderswijk en Transvaal moeten meer groene daken krijgen'

Foto ter illustratie: Chuttersnap (Unsplash)
Foto ter illustratie: Chuttersnap (Unsplash)
DEN HAAG - De daken in de Schilderswijk en Transvaal kunnen veel groener, dat vindt de Partij voor de Dieren. 'Den Haag kent zwaar versteende centrumwijken die door het gebrek aan groen in de zomer een paar graden warmer worden dan de rest van de stad. Hier moeten we juist de daken groen kleuren', zegt fractievoorzitter Robert Barker. De partij heeft raadsvragen gesteld.
Volgens de partij is de gemeente al goed bezig met het vergroenen van de daken, maar 'de steun en inzet komt vooral terecht in rijke wijken'. Terwijl juist wijken met weinig groen het goed kunnen gebruiken.
Inwoners van Den Haag die een groen dak willen kunnen terecht bij de gemeente voor subsidie. 'Buurtbewoners kunnen gratis begeleiding krijgen bij de aanleg van hun groene dak als ze wonen in Belgisch Park, de Bomen- en Bloemenbuurt, Bezuidenhout, Loosduinen, het Valkenboskwartier en het Regentessekwartier', schrijft de Partij voor de Dieren. Waarom niet in wijken zoals Schilderswijk, Laak en Transvaal?, vraagt de partij zich af.

De lat ligt te hoog

Volgens de PvdD is het probleem van de hittestress en armoede vooral in die wijken het grootst. Buurtbewoners in bijvoorbeeld de Schilderswijk krijgen pas begeleiding als ze minimaal 150 vierkante meter dak gaan vergroenen, aldus de partij.
'De gemeente legt een hoge lat op aan arme wijken, terwijl in wijken als Schilderswijk en Transvaal alle kleine beetjes helpen om de wijken te vergroenen. We roepen de gemeente op tot actie om juist de wijken met de grootste problemen aan te pakken.' De partij heeft raadsvragen gesteld aan het college.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!