Eljero Elia organiseert voetbaltoernooi voor kinderen in Molenwijk: 'Dit moet vaker'

© Den Haag FM
DEN HAAG - Er moet meer worden georganiseerd voor kinderen uit kansarme wijken die niet op vakantie kunnen. Dit vindt oud-international Eljero Elia. Voor hem dé reden om afgelopen donderdag het voetbaltoernooi in Molenwijk te initiëren. 'Het moet gewoon een feestdag worden', aldus Eljero.
Zonnestralen op je huid, de geur van saté op de bbq, muziek waar stilstaan omogelijk lijkt en heel veel blije gezichten. Al met al, een prettige sfeer tijdens het voetbaltoernooi in de Molenwijk.
De jongeren vinden het leuk dat er iets te doen is in de vakantie. 'Ik heb vaak niets te doen in de zomer en zo'n evenement vind ik dan wel leuk', vertelt één van de kinderen tijdens het 5-tegen-5 toernooi op het Ketelveld. Eljero is voor veel jongeren uit de wijk een rolmodel.

Cruyff Court

De linksbuiten begon met voetballen bij SV Voorburg. Op negenjarige leeftijd werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Hij maakt transfers naar diverse buitenlandse topclubs, waaronder HSV, Juventus en Southampton. In 2009 maakt hij zijn debuut voor het Nederlands elftal.
De dertigvoudig international legde in datzelfde jaar het Cruyff Court aan vanwege zijn titel 'eredivisie talent van het jaar'. Hij koos voor een kunstgrasveld in de wijk waarin hij opgroeide om sport onder de jeugd te stimuleren.
'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!