Gemeente sluit Strandweg in de avonduren af

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Strandweg op Scheveningen wordt tot en met zondag 28 augustus tussen 20.00 en 06.00 uur afgesloten. De gemeente neemt de maatregel om zogenoemd flanerend autoverkeer te voorkomen. De slagboom aan de Scheveningseslag zal op die momenten niet meer toegankelijk zijn.
Onder flanerend autoverkeer wordt het verkeer verstaan dat over de boulevard rijdt en in sommige gevallen ongewenst gedrag vertoont, zoals geluidsoverlast of intimidatie. Met de maatregel hoopt de gemeente strandgangers, bewoners en ondernemers te ontlasten.
Alleen hulpdiensten en enkele overheidsdiensten kunnen binnen de afgesloten tijden bij de slagboom aan de Scheveningseslag inrijden. Uitrijden is altijd mogelijk. Een extra fysieke barrière op de Scheveningseslag moet ook de overlast van wachtend en kerend autoverkeer voorkomen.

Sluipverkeer

Door middel van hekken en verkeersregelaars worden de achterliggende woonstraten op warme zomerdagen afgesloten tot 21.00 uur. Bewoners worden toegelaten op vertoon van een toegangsbrief. Om sluipverkeer te voorkomen, is het de bedoeling om deze woonstraten op warme dagen afgesloten te houden tot middernacht. Ook deze maatregel staat gepland tot en met 28 augustus.
De gemeente zegt de effectiviteit van de maatregelen te blijven monitoren en zo nodig aan te passen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!