Meppelweg krijgt nieuw asfalt en kruising met Leyweg wordt veiliger

Meppelweg
Meppelweg © gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Meppelweg is vanaf 15 augustus twee maanden gedeeltelijk dicht vanwege werkzaamheden. De straat krijgt tussen de Leyweg en Maartensdijklaan nieuw asfalt. De werkzaamheden moeten 28 oktober klaar zijn.
Het asfalt van de Meppelweg is er slecht aan toe. Daarom moet het wegdek worden opgeknapt. Een aannemer verwijdert het oude asfalt zodat de weg kan worden vernieuwd. De gemeente waarschuwt voor geluidsoverlast. Het oude asfalt weghalen maakt herrie en gebeurt tussen 7.00 en 16.00 uur.
Ook wordt de rijbaan smaller gemaakt en komt er meer ruimte voor bomen. Tussen de parkeerplaatsen en het fietspad komen nieuwe planten. De fietspaden op het kruispunt met de Leyweg worden veiliger gemaakt.

Werkzaamheden

Het werk wordt in vier delen gedaan. Van maandag 15 augustus tot en met maandag 12 september wordt de rijbaan van Maartensdijklaan naar de Leyweg afgesloten. De kruispunten Maartensdijklaan en Leyweg blijven open.
Daarna wordt er tot 26 september ook gewerkt aan het kruispunt. De rijbaan van de Maartensdijklaan is tot én met het kruispunt Leyweg afgesloten. Het kruispunt Maartensdijklaan blijft wel open.
Van 26 september tot en met 24 oktober is de rijbaan van de Leyweg naar Maartensdijklaan afgesloten. Beide kruispunten blijven wel open.
In de laatste fase is de rijbaan van de Leyweg tot en met het kruispunt Maartensdijklaan dicht. Het kruispunt Leyweg blijft wel open. Die werkzaamheden duren van 24 tot en met 28 oktober.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden worden automobilisten en bussen omgeleid. Fietsers en voetgangers hoeven geen rekening te houden met andere routes. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Wanneer de aannemer in een straat aan het werk is, is niet tijdelijk niet mogelijk om te parkeren. Automobilisten met een gehandicaptenparkeerplaats kunnen bij de gemeente terecht voor een alternatief.
Het autoverkeer rijdt om via de Hengelolaan, Leyweg of Dedemsvaartweg via de Driebergenstraat, Volendamlaan, Oude Haagweg en Houtwijklaan. Buslijnen 21, 23, 25 en EBS 37 rijden een andere route.

Vuilnis

De ondergrondse containers zijn tijdens de werkzaamheden niet beschikbaar. Via borden wordt aangegeven waar je huisvuil heen kan. Daar kan je ook eventueel grofvuil laten ophalen. Wie wel z'n huisvuil bij een van de containers neerzet kan een boete krijgen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!