Winnaar 'De Hollandse Nieuwe' Robert van Hemert over zijn succes: 'Ik blijf nuchter'

© Robert van Hemert
DEN HAAG - De kersverse winnaar van de zoektocht naar de nieuwe volkszanger van Nederland op SBS6 ‘Hollandse Nieuwe’, Robert van Hemert, geniet van het succes maar blijft er ook nuchter onder. Dat liet hij weten in het programma Vrijmibo op Den Haag FM. In november treedt Robert op in Den Haag.
De geboren Leidenaar, die momenteel wordt bedolven onder de aanvragen, treedt ook veel op in onze regio. Zijn gezin houdt hem met beide benen op de grond. Van Hemert: ‘Ik ben een hele nuchtere jongen, ik heb gewoon een gezin thuis met twee kindjes. Ik ben lekker mezelf en dat blijft ik ook lekker. Om anders te gaan doen, daar zie ik niets in. Als je gewoon keihard werkt en je doet je best, dan valt het op een gegeven moment een beetje je kant op. Maar het is niet makkelijk, want er zijn er honderden in Nederland. Je moet een beetje anders zijn dan de rest is dat is lastig. Ik heb hier al die jaren mijn best voor gedaan’.

‘Als ik huil, jank ik alleen’

Robert heeft een hoop plannen. Op 1 september komt de nieuwe single van Robert uit en hij verklapt alvast hoe deze heet: ‘Daar ben ik heel erg trots op. Als ik huil jank ik alleen. Een plaat op mijn lijf geschreven. Ik ben allebei mijn ouders verloren in acht maanden tijd. Vorig jaar is een heel zwaar jaar voor me geweest. Dat ik er nu zo bij zit komt echt door mijn gezin. Daar haal ik zoveel kracht en liefde uit. Natuurlijk heb ik verdriet ervan, maar er gebeuren nu hele mooie dingen en ik denk dat die twee van boven de boel nog aardig aansturen’.
Bekijk hier de laatste single van Robert van Hemert, waarmee hij de talentenjacht op televisie won:
De Vrijmibo wordt elke vrijdagmiddag uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Elias van Hees.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!