Weg met de 'gevaarlijke' rood-witte fietspaaltjes: 'Ze hebben geen enkele functie'

Foto ter illustratie: Den Haag FM
Foto ter illustratie: Den Haag FM
DEN HAAG - Gevaarlijk en totaal overbodig vindt de Haagse Fietsersbond de rood-witte paaltjes op fietspaden. Daarom wil de bond dat de paaltjes worden weggehaald. 'Ze hebben geen enkele functie', zegt voorzitter Jos de Jong in Bob Staat Op.
De paaltjes staan meestal op een fietspad. Ze zijn vooral te vinden aan de randen van de stad, zoals Houtwijk, Leyenburg of Nieuw Waldeck. 'Bedoeld om sluipverkeer van auto's tegen te gaan. Maar in een aantal gevallen is er echt geen sluipverkeer. Die paaltjes kunnen gewoon weg', zegt De Jong.
Want het kan erg gevaarlijk zijn. 'Sommigen zijn groen of grijs, die zie je helemaal niet. En als het heel druk is zie je mensen op het laatste moment uitwijken.' En dat terwijl het aantal verkeersongelukken is gestegen, aldus De Jong. 'Wij proberen de fietsveiligheid te vergroten', zegt hij. Daarom wil de Fietsersbond van de paaltjes af.

Meldingen

De bond gaat inventariseren waar de paaltjes allemaal staan in de stad. 'Mensen kunnen zich melden via onze site. Wij maken een overzicht en gaan dat met de gemeente overleggen. Dan kan het best binnen driekwart jaar opgelost zijn.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!