Hittegolf op komst met temperaturen boven de 30 graden: 'We krijgen heel warm weer'

Mensen zoeken verkoeling bij zee
Mensen zoeken verkoeling bij zee © Regio15
DEN HAAG - 'Maak je borst maar nat', we krijgen een hittegolf deze week, vertelt weerman Huub Mizee in Bob Staat Op. Vandaag wordt het zo'n 24 graden, maar de komende dagen loopt de temperatuur op. Eind van de week en in het weekend wordt het boven de 30 graden met veel zon.
'We krijgen heel warm weer', zegt Mizee. Vanaf dinsdag wordt het zomers met 26, 27 graden. 'Met alleen maar zon, wel met wat meer wind. Dus als het warm is in de stad kan je richting het strand gaan. Woensdag wordt het 29 of 30 graden.' En daarna tot en met zondag boven de 30 graden. 'En de zon heeft een behoorlijke kracht.'
Ook na het weekend blijven de temperaturen aan de hoge kant. '25 graden of iets meer, maar wel kans op een regen- en onweersbui.' Dat kan de natuur ook wel gebruiken.

Blad van de bomen

Sommige bomen beginnen hun blad al te verliezen en dat is niet door de aankomende herfst, zegt Mizee. 'Dat komt door de droogte. Als ze blad verliezen dan verdampen ze minder water. Het is een waterbesparing, een overlevingsstrategie.'
Weerkundig is het een hittegolf wanneer het minimaal vijf aaneengesloten dagen 25 graden of meer is, met drie dagen 30 graden of meer.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!