Hoe moet het Beatrixkwartier eruit komen te zien? Gemeente wil jouw mening weten

Rond Den Haag HS komen 5000 tot 7000 nieuwe woningen
Rond Den Haag HS komen 5000 tot 7000 nieuwe woningen © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Er wordt flink gebouwd en aan de wegen gewerkt in de stad, ook in het Beatrixkwartier zijn er volop ontwikkelingen. De gemeente wil graag jouw ideeën weten voor het gebied.
Ga je met de fiets, auto, lopend of openbaar vervoer? Wat wil je dat er in het Beatrixkwartier komt, woningen, kantoren of allebei? En als er woningen komen, hoe hoog mogen die dan worden?
Dat zijn de eerste dingen waar de gemeente een globaal beeld over hoopt te vormen. 'Bewoners weten zelf het beste wat ze fijn vinden of wat er in hun buurt beter kan. Daarom vinden we het belangrijk om ze te betrekken bij de ontwikkeling van de plannen', zegt stedenbouwkundige Iren Koomen.

Keuzes maken

Wel moeten (toekomstige) bewoners er rekening mee houden dat niet álle inbreng onderdeel zal worden van het bestemmingsplan, geeft Koomen aan. 'Het werkt niet zo dat we alle ideeën één op één kunnen verwerken. Mensen kunnen altijd ergens verschillend over denken en we hebben natuurlijk te maken met een beperkt gebied. Daar moeten we keuzes in maken.'
De gemeente hoopt hiermee te weten hoe de buurt de toekomst van de wijk voor zich ziet. In oktober wordt er een bijeenkomst georganiseerd over het Central Innovation District, daar worden de antwoorden uit de vragenlijst meegenomen.
De enquête kan je invullen op deze site van de gemeente Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!