Berg vuilniszakken shockeert inwoners Oostbroek: 'Gemeente, doe hier iets aan!'

© Twitteraccount @ThimovM
DEN HAAG - Op een hoek van de Harderwijkstraat in Oostbroek spot een bewoner dinsdag een bijzonder tafereel. Een berg met volle afvalzakken van ongeveer anderhalve meter hoog ligt daar naast de ondergrondse containers. Na een melding met foto's op Twitter zei de gemeente de zakken te laten verwijderen.
'Christus te paard, gemeente Den Haag, doe hier iets aan!', zegt Thimo, die de lading vuilnis vastlegde en foto's op Twitter plaatste. 'En kom niet met het verhaal "maak melding", dat ken ik nou wel. Pure schande. En dan van ons verwachten dat we ons netjes gedragen.'
Volgers reageren met verbijstering. 'De tering, is daar zes weken het vuil niet opgehaald?', vraagt Ilona zich af. Ook Nick lijkt niet te geloven wat hij ziet: 'Is dit een grap? Dit kan toch niet?'

Niet de bedoeling

De gemeente laat dezelfde ochtend als reactie op Twitter weten dat dit 'natuurijk absoluut niet de bedoeling' is. Daarop maakt ze een spoedmelding bij de milieubeheerder. De zakken zijn inmiddels opgehaald.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!