Politie controleert scherp op strandslapers: 'Tractorbestuurders kunnen je over het hoofd zien'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Dan Burton (Unsplash)
DEN HAAG - Met hete temperaturen op komst is de politie op Scheveningen de komende tijd extra alert op strandslapers. Overnachten op het strand is verboden omdat het gevaarlijke situaties kan opleveren in verband met het schoonmaken van het strand, laat de politie op Twitter weten. De afgelopen dagen zouden er zeven boetes zijn uitgedeeld.
Elke nacht wordt het strand schoongemaakt door zogenoemde beachcleaners, die het zand filteren op glas en afvalresten. Strandslapers kunnen tijdens de schoonmaak voor gevaarlijke situaties zorgen, zegt de politie. 'Wanneer we niet optreden kan het strand niet opgeruimd worden door de traktoren. Het kan zomaar zijn dat de tractorbestuurder een slaper over het hoofd ziet met alle gevolgen van dien.'
'Daarnaast is het strand en de horeca geen camping en dat willen we zo houden ook', voegt de politie eraan toe. Op het strand slapen is verboden tussen 19.00 uur 's avonds en 10.00 uur 's ochtends. Bij overtreding bedraagt de boete 160 euro.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!