Zorgen om scooterbranden Wateringse Veld: 'Had heel anders kunnen aflopen'

Scooterbrand Chicagostraat Wateringse Veld
Scooterbrand Chicagostraat Wateringse Veld © Arjen Dubbelaar
DEN HAAG - 'Het had heel anders kunnen aflopen', zegt Arjen Dubbelaar, raadslid en inwoner van Wateringse Veld, over de branden in die wijk de laatste tijd. Binnen twee weken waren er twee scooterbranden die oversloegen op een huizen.
De brandweer rukte in de nacht van 24 op 25 juli meerdere keren uit voor brandjes in Wateringse Veld. Eerst was een afvalbrand op de hoek van de Laan van Wateringse Veld, later stond er een scooter in brand bij een verpleeghuis. Het vuur sloeg over op het gebouw.
En afgelopen weekend stonden er twee scooters in brand in de Chicagostraat. De brand sloeg over op een woonhuis waar een gezin lag te slapen. Zij konden via de achtertuin vluchten.
Volgens de politie is er bij de brand bij het verpleeghuis in juli geen sprake van brandstichting. De brand aan de Chicagostraat wordt nog onderzocht, maar de politie gaat uit van brandstichting.

'Levensgevaarlijk situaties'

Arjen Dubbelaar van Hart voor Den Haag maakt zich zorgen. 'Je brengt mensen in levensgevaarlijke situaties. Tuig dat dit doet moet je van straat krijgen. Het had heel anders kunnen aflopen', zegt hij in Bob Staat Op.
Dubbelaar sprak de mensen uit de Chicagostraat een paar dagen na de brand. 'Ik ging met m'n vrouw naar het dorp en fietste er op de terugweg langs. De stoep, alles was zwart en gesmolten. Het is vreselijk. De dame was compleet overstuur. Ze werd ook niet goed geholpen door de instanties, daar heb ik schriftelijke vragen over gesteld, zegt hij.
Arjen Dubbelaar
Arjen Dubbelaar © gemeente Den Haag

Getuigen

Het raadslid roept getuigen op zich te melden, zoals mensen met een deurbel met een camera erin. 'Misschien hebben mensen beelden. Dus, ben je getuige? Heb je wat gezien? Meld je bij de politie. Zodat ze gepakt worden.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!