Weekend vol volleybalwedstrijden tijdens gratis NK Beachvolleybal op Scheveningen

© Pim Waslander
DEN HAAG - Op het strand van Scheveningen wordt dit weekend het Nightwacht NK Beachvolleybal gehouden. In het The Hague Beach Stadium strijden de teams drie dagen tegen elkaar. Volleyballer Erik Nijland heeft er zin in, ondanks de hitte: 'Ik kan goed tegen die warme temperaturen', zegt hij in Bob Staat Op.
Dit weekend wordt bepaald wie de opvolgers zijn van de volleybalduo's Stam/Schoon en Boermans/De Groot tijdens het NK op Scheveningen. Vorig jaar stond Erik in de finale en werd hij tweede. Hij gaat er dit weekend weer vol voor: 'Je gaat voor het hoogst haalbare'. Erik speelt samen met Kyran Versteegen.
Naast het professionele toernooi is er ook het Summer Beach Volleybal Circuit. Recreanten kunnen op die velden zijn spelen. 'De ideale combi, eerst zelf een toernooitje spelen en dan in het stadion kijken', aldus de organisatie.
Het NK is gratis te bezoeken. De finales zijn zondag vanaf een uur of 16.00. Meer informatie vind je op de website Eredivisie Beach.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!