Geen harinkie meer happen op Rijswijkseplein: Haringkoning is gesloten

Haringkoning
Haringkoning © Sjaak Bral
DEN HAAG - Een Haags icoon is niet meer: de Haringkoning aan het Rijswijkseplein is dicht. 'De Haringkoning zal vanaf heden niet meer open gaan', staat op een briefje op de deur. Wat de precieze reden is, is nog niet bekend.
Het bedrijf zegt vanwege omstandigheden genoodzaakt te zijn de deuren te moeten sluiten. 'Wij willen jullie allemaal bedanken voor de mooie tijd en hopelijk tot ziens', aldus de Haringkoning.
De sluiting zou te maken hebben met onenigheid tussen de eigenaar van het vastgoed, de gemeente en de exploitant. Die laatste wil op dit moment verder niet inhoudelijk reageren. 'Afgelopen zondagavond hebben we nog gedraaid, sinds maandag zijn we dicht. Meer wil ik er niet over zeggen', laat hij vrijdag weten aan mediapartner Omroep West.
In 2017 stond het pand te huur, op zoek naar een nieuwe eigenaar. Of de zaak nu ook weer wordt overgenomen door een andere ondernemer is nog niet bekend.

O, O, Den Haag

De Haringkoning is echt een icoon in de stad. De viskraam zit dan ook niet voor niks in het nummer O, O, Den Haag.
Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger een nachie willen stappen
Op mijn Puch een wijfie halen en daarna dansen in de Marathon
En na afloop op het Rijswijkseplein een harinkie gaan happen
De dag daarna een kater dus naar Scheveningen lekker bakken in de zon

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!