'Met zijn allen naar de gallemiezen': De Kraaien brengen nieuwe single uit

© De Kraaien
DEN HAAG - Een half jaar na hun laatste single waarmee ze samenwerkten met dj Outsiders, kunnen fans van De Kraaien hun hart weer ophalen. Op vrijdag hebben ze hun nieuwe track 'Gallemiezen' uitgebracht, mét filmische videoclip die letterlijk tot grote hoogte stijgt.
De videoclip is gedeeltelijk opgenomen in de bergen van Zuid-Afrika. Op dronebeelden is te zien hoe een base jumper in een speciaal pak met hoge snelheid langs het gebergte zweeft. 'Er was een klimtocht van acht uur voor nodig met drie camera's en twee drones om deze vast te kunnen leggen, maar het resultaat mag er zijn', laat frontman Bernd Gansebev weten.
'De muziek is dansbaar, dromerig, en ook tekstueel weer apart, zoals we van De Kraaien gewend zijn.' Om 'Gallemiezen' tot stand te brengen werkte de Haagse formatie samen met producer Thijs van der Klugt, die ook Son Mieux en Douwe Bob ondersteunt. Ook Niels Zuiderhoek, producer voor onder meer DI-RECT, Kensington en Maan, werkte eraan mee.
De Kraaien werden onder andere bekend met de nummers Ik vind je lekker en Pechvogel. In 2013 scoorden ze met die eerste een gouden plaat in de uitzending van dj Giel Beelen op 3FM. Meer recentelijk brachten ze Scheveningen uit, als lofzang voor de iconische badplaats.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!