Ongeneeslijk zieke Rob Bolland druk met eigen album en musical Falco: 'Ik ben er nog steeds'

Rob Bolland
Rob Bolland © Omroep West
DEN HAAG - Componist en zanger Rob Bolland (67) kreeg meer dan vijf jaar geleden te horen dat hij kanker had. 'Twee jaar geleden zeiden ze: je hebt nog een half jaar te gaan. En ik ben er nog steeds', zegt hij op Den Haag FM. En hoe! Hij is bezig met een eigen album en schrijft voor een musical over Falco.
'Sorry voor de mensen die me niet mogen, maar ik blijf nog even', grapt Bolland in het radioprogramma Dossier Mastenbroek. Hij vertelt er over zijn ziekte en over zijn muziek.
Zo heeft hij nog genoeg optredens in de agenda staan de komende tijd. Zondag speelt hij op het Haags Beat Festival in het Zuiderparktheater, staat hij op het UIT Festival en in november speelt hij in het PAARD.

Musical over Falco

Ook is hij nog druk in de studio met een nieuw repertoire en een musical over de Oostenrijkse zanger Falco. Die gaat in 2023 in première. 'Ik mag er verder niks over vertellen, maar wij worden ook gespeeld', zegt Bolland over zichzelf en zijn broer Ferdi waarmee hij jaren het duo Bolland en Bolland vormde. 'We mogen onszelf casten, dus ik cast mezelf als een jonge God.'
Maar dat is nog niet alles, Bolland is ook bezig met een eigen album en met projecten met andere artiesten. 'Ik probeer zo positief mogelijk door te gaan', zegt hij.
Rob en Ferdi Bolland zijn bekend als componisten en producers van de wereldhits Rock Me Amadeus en Jeanny, allebei van de Oostenrijkse zanger Falco en In the Army Now van Status Quo.
Luister hier de uitzending van Dossier Mastenbroek terug, waar Rob live Jeanny zingt.
Rob Bolland (tweede van links) te gast bij Martijn Mastenbroek (rechts)
Rob Bolland (tweede van links) te gast bij Martijn Mastenbroek (rechts) © Den Haag FM

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!