Kitesurfer gered en honkbalknuppels als wapen aangetroffen bij handhavingsactie Scheveningen

© Martijn Beekman/Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Bij een integrale handhavingsactie in Scheveningen zijn bij twee horecazaken honkbalknuppels achter de bar aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen omdat ze op dat moment werden beschouwd als wapen. In een andere onderneming werden illegale sigaretten gevonden.
In totaal werden er elf ondernemingen gecontroleerd. Tegen vier daarvan wordt er een rapportage opgemaakt voor de burgemeester omdat Eén onderneming moest direct zijn deuren sluiten. Ondernemingen waar misstanden zijn vastgesteld, kunnen binnenkort een hercontrole verwachten, geeft de gemeente aan.
Tijdens een controle in het water trof de politie een kitesurfer aan die in de problemen zat, die daarop weer veilig aan wal is gezet. Er werden tientallen boten en schepen gecontroleerd waarbij in veel gevallen de regelgeving voldoende werd nageleefd.

Havenspringers

Ook werd er opgetreden tegen zogeheten havenspringers, mensen die vanaf en rondom de haven het water in springen. Dit brengt grote risico’s met zich mee, laat de gemeente weten. 'Zo kan je bijvoorbeeld onder een schip terechtkomen en moeten schepen gevaarlijke manoeuvres uithalen.'
De politie organiseerde een grote verkeerscontrole waarbij ruim 300 bestuurders moesten blazen; niemand van hen bleek onder de invloed van alcohol te rijden. Eén persoon was hardleers en werd aangehouden omdat hij in de ochtend al een rijverbod van de politie had gekregen voor het rijden onder invloed van drugs, maar toch weer achter het stuur gestapt was. Deze persoon moet zich op een later moment verantwoorden bij de rechtbank.
De politie voert een verkeerscontrole uit
De politie voert een verkeerscontrole uit © Martijn Beekman/Gemeente Den Haag

Gemoedelijke sfeer

De gemeente spreekt van een succesvolle handhavingsactie waarbij de sfeer over het algemeen gemoedelijk zou zijn. In veel gevallen werden de regels voldoende nageleefd, geeft zij aan. 'Zo werden er geen fietsers op de boulevard aangetroffen, is er geen gebruik van lachgas waargenomen, zijn er geen meldingen van straatintimidaties bekend en was de doorrijdbaarheid in het gebied goed.' Bewoners en ondernemers zouden een duidelijke verbetering zien ten opzichte van enkele jaren geleden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!