Opengedraaide brandkraan veroorzaakt waterschade in Duindorp

Brandkraan opengedraaid in Pulvierstraat
Brandkraan opengedraaid in Pulvierstraat
DEN HAAG - Vrijdagavond was het weer zover; in de Duindorpse Pluvierstraat werd een brandkraan opengedraaid. De grote hoeveelheid water veroorzaakte een zogenoemde 'sinkhole'. Er is veel schade aan het naastgelegen pand en het voetpad. Er is voor zover bekend niemand aangehouden.
In de Pluvierstraat is vrijdagavond een brandkraan opengedraaid. De grote hoeveelheid water leidden tot een 'sinkhole' en veroorzaakte schade aan het pand ernaast. Nadat de brandweer onder begeleiding van de politie de kraan had dichtgedraaid, hebben zij linten opgehangen om mensen te waarschuwen voor losliggende stenen.
Het is niet de eerste keer dat brandkranen in de stad worden opengedraaid. 'Het lijkt inmiddels een Haagse traditie', meldt de brandweer aan Nieuwssite Regio15. Met hoge temperaturen lijken brandkranen ongevraagd als speelgoed worden beschouwd. In juli was Spoorwijk slachtoffer. Vorig jaar juni werden ook al tientallen brandkranen ontsloten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!