Louis, Maurits en Joop fietsen 300 kilometer op één dag voor goed doel

De mannen van Capriole Café | Eigen foto
De mannen van Capriole Café | Eigen foto
DEN HAAG - 'We keken elkaar in de ogen en gaven elkaar een boks. We gaan het doen.' Louis, Maurits en Joop van Capriole Café gaan volgende maand 300 kilometer fietsen voor een goed doel. Op 10 september fietsen ze van Den Haag naar Sluis, in het zuiden van Zeeland. Daarna fietsen ze via de duinen terug naar Den Haag.
Nog een paar weken en dan stappen de drie mannen op de fiets voor een monstertocht. Ze trainen zich nu nog een slag in de rondte. 'Zondag hadden we een flinke training en hebben we de route verkend', zegt Maurits Glasbergen in Bob Staat Op.
Toch is alleen kilometers maken niet alles. Je kan zoveel mogelijk trainen maar je bent er nooit helemaal klaar voor, aldus Joop Buker. Je moet je vooral geestelijk voorbereiden, zegt hij. 'Trainen met je benen kan altijd. Die 300 kilometer is twaalf uur lang kijken of je het vol gaat houden.'

Materiaal, voeding en het weer

Fysiek bereiden ze zich goed voor, ze zorgen dat het materiaal in orde is en ze genoeg voeding hebben. 'Maar de vorm van de dag en de weersomstandigheden, daar heb je geen invloed op', zegt Maurits.
Louis, Maurits en Joop | Eigen foto's
Louis, Maurits en Joop | Eigen foto's

Stichting Paspoort

De drie bedachten het plan omdat ze graag iets wilden doen voor Stichting Paspoort. Capriole Café heeft altijd een sterke band gehad met de stichting, doordat de oprichter van de horecazaak de stichting is begonnen. 'Het doel spreekt ons aan. Ze geven vrouwen in India een beter leven.'
Inmiddels is er zo'n 2.300 euro opgehaald. 'Voor 3.000 euro kan je twee septic tanks maken in India. De hygiëne is daar behoorlijk slecht. Met nog meer geld kan er medische zorg verleend worden', legt Maurits uit.
Ik kijk er niet tegenop
Daarvoor hoeven de drie 'alleen maar' 300 kilometer te fietsen. 'Ik kijk er niet tegenop, ik kijk er naar uit dat we het voor elkaar krijgen', zegt Joop.
Op deze site van Stichting Paspoort lees je meer over de fietstocht van de mannen van Capriole Café.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!