Transvaal krijgt schoonmakers in het weekend: jongeren gaan strijd aan met afval

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Afval dat naast de bakken wordt geplaats, zwerfvuil en complete inboedels die op straat worden gezet: het is geregeld onderdeel van het straatbeeld in Transvaal. Om dat probleem aan te pakken gaan jongeren aan de slag om een deel van de wijk schoon te houden. Vier jongeren uit Transvaal gaan de gemeente helpen in de strijd tegen afvaloverlast in de wijk. Dat doen ze in het weekend in het gebied tussen de Haagse Markt en het Kaapseplein.
De inzet van het viertal is onderdeel van de pilot 'Schoon Transvaal'. De gemeente werkt ervoor samen met leerwerkbedrijf Ap's Services. Dat bedrijf werkt al met jongeren op de Haagse Markt. Door de inzet van de jongeren bij de pilot moet de wijk schoner worden en het moet de jongeren perspectief bieden: op een studie of een baan.
De gemeente zegt bewust te kiezen om voor de pilot samen te werken met een ondernemer uit de wijk. Door jongeren uit de wijk in te zetten hoopt de gemeente dat ze mede-eigenaar worden in het voorkomen en verminderen van afvaloverlast. De pilot is een aanvulling op de inzet van het Haags Veegbedrijf en de Haagse Milieu Services.

Zes maanden

De komende zes maanden gaan de jongeren op zaterdag en zondag (van 12.00 tot 21.00 uur) aan de slag om grootafval weg te halen, volle afvalbakken te legen en ander vuil op te ruimen. De pilot loopt een half jaar en zal dan worden geëvalueerd.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!