'Scheepswrakken ontsieren Hooigracht en dark stores moeten verdwijnen uit binnenstad'

Rachid Guernaoui op wijkschouw in Buurtschap Centrum 2005
Rachid Guernaoui op wijkschouw in Buurtschap Centrum 2005 © Hart voor Den Haag
DEN HAAG - Er moeten meer plekken komen om fietsen te parkeren, in het hoogseizoen een vaste standplaats voor rondvaartboten en dark stores zouden moeten verdwijnen uit Buurtschap Centrum 2005 in de binnenstad. Daarvoor pleit Hart voor Den Haag nadat ze er een wijkschouw heeft gedaan.
Buurtschap Centrum 2005 bevindt zich in het gebied dat wordt omsloten door de Mauritskade, Koninginnegracht/ Prinsessegracht, Lange Vijverberg/ Korte Voorhout en Parkstraat/ Kneuterdijk.
Raadslid Rachid Guernaoui was voor een wijkschouw aanwezig in de buurt. Daar kreeg men tijdens een wandeling verschillende klachten over onder meer dark stores, waaronder de sushiwinkel aan de Denneweg. Omdat zij veel bezorgen staan er veel scooters op de stoep.
'Deze zogenoemde Dark Stores zorgen voor verloedering van het straatbeeld. Dit soort winkels moeten dus verdwijnen uit het straatbeeld, wij willen dat het stadsbestuur gaat optreden tegen deze winkels in andere winkelstraten', vindt Guernaoui.

Wrakken

Ook op het water zijn er wensen in de buurt. Zo ontving het raadslid klachten over de scheepswrakken aan de Hooigracht.
'De Hooigracht is een prachtig stukje Den Haag dat momenteel ontsierd wordt door scheepswrakken en ook door illegaal geplaatste particuliere terrassen op het water. We zien graag dat de Hooigracht vrij wordt gemaakt door deze scheepswrakken te verwijderen en ook dat er gehandhaafd wordt op de particuliere terrassen. De buitenruimte is namelijk van iedereen.'

Schriftelijke vragen

In de schriftelijke vragen van Hart voor Den Haag pleit men ook voor een aanpak van fietsoverlast in de wijk. Ze wil weten of er meer plekken komen of hoe de overlast wordt aangepakt. Tevens zou er een vaste standplaats moeten komen, in het hoogseizoen, voor rondvaartboten. Ook is er een wens voor ondergrondse afvalcontainers (orac's).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!