Partij voor de Dieren wil geen nieuwe tankstations: 'Afstappen van fossiel vervoer is noodzakelijk'

© Pixabay
DEN HAAG - Als het aan de Partij voor de Dieren ligt komen er in onze stad geen tankstations voor fossiele brandstoffen bij. 'Afstappen van fossiel vervoer is een noodzakelijke stap om onze planeet leefbaar te houden', vindt fractievoorzitter Robert Barker.
'Om te voorkomen dat de aarde nog verder opwarmt moeten we afstappen van fossiele brandstoffen. Dan is het belachelijk om nog nieuwe tankstations te bouwen', vindt Barker.
Ook kan het aantal tankstations wat al in de stad te vinden is wel wat minder. 'Tankstations in woonwijken zijn gevaarlijk en zetten aan om vaker de auto te pakken. Het zou daarom goed zijn om ze af te bouwen.' Daarom stelt de partij vragen aan het college.

Stad in Californië als voorbeeld

De partij neemt de stad Petaluma in Californië als voorbeeld, daar werd het vorig jaar (als eerste stad ter wereld) verboden om nieuwe takstations voor fossiele brandstoffen te openen. Een aantal andere steden volgden dat voorbeeld en Den Haag zou dat ook moeten doen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!