Opvang dierenambulance vol kittens: 'Zoekt u een kat? Kijk eens bij ons'

Foto ter illustratie: Maksym Diachenko (Unsplash)
Foto ter illustratie: Maksym Diachenko (Unsplash)
DEN HAAG - 'We stromen over', schrijft de Dierenambulance Den Haag. In hun hospitaal zitten superveel katten en kittens. 'De kattenkamers zitten overvol en zelfs andere ruimtes worden nu als kattenopvang gebruikt', aldus de organisatie.
Als sinds het begin van de zomervakantie is het druk: er komen meer katten binnen dan er geadopteerd worden. 'Zo loopt de opvang vol', schrijft Dierenambulance Den Haag.
'De nestjes met kittens blijven binnen komen. Vorige week hebben nog acht zieke kittens bij iemand uit de tuin gehaald en later ook de moeder gevonden', zegt Linette Eveleens van de dierenambulance. Ook zieke en gewonde katten die ergens gevonden zijn komen terecht bij het hospitaal.
Kittens van gevonden moederpoes
Kittens van gevonden moederpoes © Dierenambulance Den Haag

Stress

Dat zorgt voor een groot ruimtegebrek. Doordat niet alle katten goed met elkaar kunnen opschieten, kunnen ze de dieren niet allemaal bij elkaar zetten. 'Wij hebben nu een kat in de ruimte voor de knaagdieren gezet, die stond gelukkig leeg. Hij had zoveel stress van de katten om hem heen. Nu heeft hij een eigen kamer.'
Als een kat binnen wordt gebracht proberen medewerkers altijd eerst de eigenaar van het dier op te sporen. Als dat niet lukt zorgt de dierenambulance voor de kat. Zodra het dier gezond is, gechipt en gecastreerd of gesteriliseerd, wordt er een nieuw huis gezocht. 'We zijn niet alleen een ambulance en hospitaal, we hebben ook een asielfunctie.'
De dierenambulance roept mensen dan ook op: 'Zoekt u een kat? Kijk eens op de website van Dierenambulance Den Haag'.
Kat Herman in de knaagdierkamer
Kat Herman in de knaagdierkamer © Dierenambulance Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!