Vrouw vervolgd voor betrokkenheid bij val oud-minister Sander Dekker

Sander Dekker
Sander Dekker
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten de vrouw te vervolgen die betrokken was bij de valpartij waarbij voormalig minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (VVD) gewond raakte. Dat bevestigt het OM na berichtgeving van de Westlandse omroep WOS.
De oud-minister raakte begin juni gewond na een val van zijn racefiets in de duinen van Monster. Na vijf weken behandeling in het ziekenhuis en een revalidatiecentrum, kon Dekker weer in zijn eigen bed slapen.
'Iedere dag gaat het een beetje beter. Dat geeft moed. De vijftien breuken groeien langzaam maar zeker weer aan elkaar. En het hoofd vindt met wat rust ook steeds meer z’n draai', schreef Dekker vier weken terug op Instagram.
De vrouw wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel of mishandeling met zwaar lichamelijk letsel ten gevolg. Volgens ooggetuigen sloeg de oud-minister over de kop doordat de vrouw hem bij zijn arm pakte. Het is nog niet bekend wanneer ze voor de rechter moet verschijnen.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!