The Fashionweek zoekt nieuw modetalent: 'Maak iets unieks en handgemaakt'

Rosalie Boonstra won vorig jaar de talentaward
Rosalie Boonstra won vorig jaar de talentaward © The Fashionweek
DEN HAAG - Is mode jouw passie, ontwerp je outfits en kan je die zelf maken? Dan is de ontwerpwedstrijd van The Fashionweek in Den Haag iets voor jou. Tijdens de Fashionweek krijgt jong talent de kans om eigen creaties te laten zien. 'We vinden het belangrijk dat je iets unieks en handgemaakts laat zien. En de kunstvorm van mode opzoekt', zegt organisator Allan Vos in Bob Staat Op.
'We zijn op zoek naar talent dat mode maakt die opvalt, gaaf is en anders.' Vorig jaar won Rosalie Boonstra de talentenwedstrijd. 'Ze maakt heel veel met tule, hele pompeuze jurken. Ze had een hele grote roze jurk gemaakt en heeft inmiddels op de Vogue gestaan en op rode lopers.'
De mode is een kunstvorm die anderen inspireert. Wat je ziet op de catwalks is dan ook niet altijd in de winkels te vinden. 'Het is niet per se draagbaar naar de Albert Heijn, maar als je dat wil kan dat wel.'

Geldprijs en eigen show

Wie wint krijgt een geldprijs van 2.500 euro. 'Het is de bedoeling dat je het investeert in nieuw werk. Je kan er een hoop meters stof van kopen', zegt Allan. De winnaar mag een jaar later een show geven op The Fashionweek.
De getalenteerde ontwerpers worden door een deskundige jury met o.a. Iris Ruisch (State of Fashion) en Rob Zomer (Dutch Fashion Embassy) geselecteerd. Hierna kan het publiek stemmen op de outfits.

Nieuwe naam

The Fashionweek begint eind september. Het is de eerste keer dat het event wordt georganiseerd onder de nieuwe naam. Eerst was het nog The Hague Fashionweek, maar de organisatie wil ook talent van buiten Den Haag aantrekken.
De Fashionweek is van 26 september tot en met 2 oktober. Op het programma staan tentoonstellingen, workshops, een fashionroute, designwedstrijd en modeshows van Nata Ryhz, Studio Hiem, Natalie van de Klashorst, Marco Stefano Pintus en Rosalie Boonstra.
Meer informatie over de talentenshow en waar je je kan opgeven, vind op deze site van The Fashionweek.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!