Jongeren maken al suppend de Haagse Trekvliet schoon

© Robbert van Cleef
DEN HAAG - Jeugdleden van verschillende verenigingen in de regio maken in de laatste week van de zomervakantie weer suppend de Vliet vrij van zwerfafval. Op 18 en 19 augustus zijn de schoonmakers te vinden op het Haagse water.
De Vliet Clean SUP is dinsdag begonnen in Leiden, woensdag gaan de jongeren op stand-up-peddle planken (SUP) van Vlietland naar Voorburg om een dag later naar Den Haag te gaan en een deel van de Haagse Trekvliet in Laak schoon te maken. Op de laatste dag, vrijdag, gaan de suppers vanuit Den Haag naar de finish in Leiden.
De jonge deelnemers (12 tot 15 jaar oud) worden tijdens het suppend schoonmaken van de Vliet begeleid door ervaren instructeurs van SUPBinckies en begeleiders van de verenigingen in bootjes. De Vliet Clean SUP is een initiatief van Stichting Techniekmenu en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland (Groen doet goed) en Fonds1818.
Hieronder zie je de route die de suppers in vier dagen zullen afleggen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!