Zorgen over Kijkduin: minder bezoekers dan gehoopt en oprit gaat 15 maanden dicht

Daily Taste op Nieuw Kijkduin
Daily Taste op Nieuw Kijkduin © Den Haag FM
DEN HAAG - 'Het is rustiger dan verwacht op Kijkduin', zegt VVD-raadslid Alexander Roep. Hij maakt zich zorgen over de badplaats. En dan gaat de oprit vanaf september ook nog vijftien maanden dicht voor een verbouwing voor de ondergrondse parkeergarage. Hoe moeten bezoekers en leveranciers Kijkduin straks bereiken? 'Moet iemand dan met een halve koe op z'n nek half Kijkduin doorlopen?', zegt Roep in Bob Staat Op.
De VVD was voor een werkbezoek onlangs in de badplaats en werd daar gewezen op een aantal zaken waar ondernemers en bewoners ongerust over zijn. 'Er zit een aantal onwijs gave ondernemers in de Daily Taste, die het veel minder druk hebben dan gehoopt.'
Nieuw Kijkduin is compleet vernieuwd, met nieuwe woningen en een nieuw winkelcentrum. Maar, 'er is nog best wat leegstand qua woningen. Veel mensen hebben er een huis gekocht als tweede of derde huis. Dus er die zijn er maar een paar maanden per jaar.'

15 maanden dicht

Ook de afsluiting van het kruispunt van de Machiel Vrijenhoeklaan en de Kijkduinsestraat zorgt voor vraagtekens bij ondernemers. 'Er heerst grote angst dat deze afsluiting de doodsteek voor een aantal van hen kan betekenen', aldus de VVD.
Volgens het raadslid zal gedurende de werkzaamheden het lastig zijn om te parkeren en de Daily Taste te bereiken. Ook voor leveranciers is dat een probleem. 'Hoe gaan ze de spullen daar krijgen? Er moet toch iemand met een halve koe op z'n nek half Kijkduin doorlopen.'
Roep wil duidelijkheid over de bereikbaarheid van Kijkduin in de periode van de werkzaamheden. Wanneer de ondernemers schade zouden lijden wil men een vorm van compensatie.

Verboden in te rijden

Daarnaast is de situatie rond de zone voor laden en lossen voor de deur op het Deltaplein bij Daily Taste ietwat vreemd. Aan de ene kant staat er een bord 'verboden in te rijden', aan de andere kant zijn borden te vinden met een inrijverbod.
Daarom wil Roep antwoorden van het stadsbestuur. 'Kan het college toezeggen dat deze situatie snel wordt aangepast zodat leveranciers niet meer dubbel hoeven te parkeren op de doorgaande weg?'

Bereikbaarheid

Daarnaast gaven bewoners te kennen dat ze door verkeersregelaars worden tegengehouden door verkeersregelaars wanneer ze op warme dagen naar huis willen en het er druk is. De VVD wil weten welke actie het college onderneemt om ervoor te zorgen dat zowel ondernemers als bewoners 'te allen tijden' bij hun woning of onderneming kunnen komen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!