Deel van ADO-supporters welkom in stadion bij thuiswedstrijd tegen Jong AJAX

Tribune ADO Den Haag
Tribune ADO Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - Thuissupporters zijn welkom bij de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen Jong AJAX op zondag 28 augustus, al heeft de veiligheidsdriehoek daar wel een maximum aan gesteld: alleen seizoenkaarthouders en sponsoren mogen het stadion in. ADO Den Haag zegt het besluit te respecteren, al had ze gehoopt op meer ruimte.
Eerder werd al besloten dat uitsupporters zondag 28 augustus niet welkom zullen zijn. 'De afgelopen jaren was bij wedstrijden tegen Ajax geen uitpubliek toegestaan. Gezien het feit dat de veiligheidsorganisatie van ADO Den Haag in opbouw is, heeft de veiligheidsdriehoek (gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie) al eerder besloten deze lijn te continueren', schrijft burgemeester Jan van Zanen aan de gemeenteraad.
Ook voor het thuisbezoek zal er een maximum aantal bezoekers gelden, reden daarvoor is dat 'de veiligheidsorganisatie in opbouw is en ervaring op moet doen in het stadion'. De burgemeester schrijft dat het plan van aanpak van de club 'voldoende vertrouwen' geeft dat de basisveiligheid op orde is.

Stadion deels open voor thuispubliek

Toch zal nog niet het hele stadion vol zitten. 'ADO Den Haag heeft aangegeven tijdens wedstrijden alleen het hoofdgebouw, de Aad Mansveldtribune en de Haaglandentribune open te stellen voor publiek.'
Om toegang te mogen krijgen tot deze delen van het stadion moet men een seizoenkaarthouder zijn, sponsor of relatie van een sponsor zijn. Die laatste groep mag enkel worden toegelaten als de NAW-gegevens vooraf met ADO zijn gedeeld en worden vastgelegd.

Eerste stap

De burgemeester zegt ervan uit te gaan op deze manier samen met de club en supporters de eerste stap is gezet om in de toekomst meer uit- en thuispubliek te kunnen toelaten in het stadion. Gesprekken met de club zullen ook de komende periode gevoerd worden.
Tot de veiligheidsorganisatie van de club op orde is zal bij iedere wedstrijd wordt bekeken hoe de beperkingen eruit zullen zien.

Jong AZ

De huidige maatregelen gelden in principe ook voor de volgende thuiswedstrijd tegen Jong AZ op 9 september, al moet er nog een officieel besluit over worden genomen. Dat laat een woordvoerder van de burgemeester weten.
ADO Den Haag zegt het besluit te respecteren al had ze gehoopt op meer ruimte. 'De lokale driehoek wil echter geen enkel risico op herhaling nemen en in dat kader is dit het enige acceptabele alternatief', meldt de club op haar website.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!