Fietsendiefstal stijgt met 36 procent; met deze tips laten ze jouw tweewieler staan

© Markus Spiske (Unsplash)
DEN HAAG - Fietsendiefstallen in Den Haag zijn met 36 procent gestegen in de eerste zeven maanden van 2022 ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt de politie, die tips geeft om de kans te vergroten dat dieven jouw tweewieler laten staan.
'Met mooi zomerweer pakken we graag massaal de fiets. Fietsendieven doen dat helaas ook', zegt de politie op Facebook. Vorig jaar werden er zover bekend tot en met juli 3.951 fietsen gestolen in de stad. Dit jaar zijn dat er in diezelfde periode 5.364.
Het is belangrijk om je fiets stevig op slot te zetten, waarschuwt de politie. 'Je ringslot gebruiken is niet voldoende, want met dit slot kan je je fiets niet vastzetten aan een hek of paal.' Een tweede slot voorkomt dat een dief met je fiets wegloopt of deze in een busje laadt. De politie adviseert een goedgekeurd slot te gebruiken, 'want alleen zo maak je het een fietsendief knap lastig.'

In het zicht

Maar je kunt nog meer doen om je stalen ros te beschermen. 'Stal zoveel mogelijk in een bewaakte fietsenstalling. Kan dit niet, zet hem dan in het zicht en ’s avonds het liefst in het licht van een lantarenpaal.' Ook als je je fiets thuis in een schuur of garage kan zetten, is het aan te raden om sloten te gebruiken.

Aangifte

Wordt je fiets toch gestolen, doe dan altijd aangifte, laat de politie weten. 'Zo krijgen we zicht op plekken waar veel fietsen worden gestolen. Dankzij een aangifte kunnen we dieven en helers aanpakken en is de kans groter dat je gestolen fiets weer wordt teruggevonden.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!