Vier mensen opgepakt tijdens controle overbewoning in Laak

© Regio15
DEN HAAG - In de Johan Gramstraat in Laakkwartier zijn woensdag vier mensen aangehouden. Zij konden geen legitimatie laten zien en bleken later illegaal te zijn. Ze zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Dat laat de politie donderdag weten.
De Haagse Pandbrigade heeft gisteren meerdere woningen in de stad gecontroleerd op overbewoning. De politie hielp de Pandbrigade bij die controle.
Vooral in Laak is overbewoning een probleem. Onlangs stuurden bewoners uit de wijk een brandbrief naar de gemeente. Volgens raadsleden hangen veel problemen in de wijk samen met de grote hoeveelheid ongedocumenteerde arbeidsmigranten en overbewoning in Laak.

Slechte omstandigheden

'Deze groep leeft vaak onder slechte omstandigheden en zijn moeilijker te bereiken. Het college is al langere tijd bezig met initiatieven om arbeidsmigranten in Transvaal beter te informeren over hun rechten', aldus de politieke partijen. 'Het is belangrijk dat dit ook in Laak gebeurt, zodat we arbeidsmigranten weerbaarder maken tegen uitbuiting en de ellende die daaruit voortvloeit', aldus Lesley Arp (SP).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!