Drummers leren van Cesar Zuiderwijk tijdens de DrumDrieDaagse in Musicon: 'Muziek verbroedert'

Haagse 'drumkoning' Cesar Zuiderwijk
Haagse 'drumkoning' Cesar Zuiderwijk © Musicon
DEN HAAG - Goed nieuws voor liefhebbers van het muzikale slagwerk: dit weekend vindt de DrumDrieDaagse plaats in Muziekcentrum Musicon, waar de grootste drummers van Nederland hun opwachting maken om workshops te geven. Onder leiding van Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring leer je in drie dagen de kneepjes van het drumvak.
Tweeënzeventig drummers van alle niveaus sluiten zich aan bij het driedaagse drumbootcamp vol workshops en masterclasses. 'De jongste is 13 jaar en de oudste 74', laat organisator Erk Willemsen weten. Naast Cesar Zuiderwijk zullen onder meer ook meesterdrummers Koen Herfst, Olaf Fase en internationaal bekende jazzdrummer Jamie Peet les geven in verschillende drumtechnieken en percussie-instrumenten.
De workshopdocenten en hun bands zullen zullen daarnaast live demonstraties weggeven. Cesar Zuiderwijk treedt op met zijn slagwerkgroep Drum Demons en meesterpercussionist Bart Fermie een bijzonder soloconcert geeft een bijzonder soloconcert.

'Drumfeest voor iedereen'

De clinics en demonstraties zijn enkel toegankelijk voor de cursisten van de DrumDrieDaagse, maar op vrijdag- en zaterdagavond zijn er ook twee concerten die iedereen kan bijwonen. Zo kan je op vrijdag luisteren naar de band van de bekende drummer en producer Cyril Directie, die mee heeft gespeeld met onder meer Kane en Candy Dulfer. De toegang hiervoor is 12,50 euro.
Op zaterdag kan je komen kijken naar de band The Smart, die de deelnemers van de DrumDrieDaagse zal begeleiden. 'Dan kan je het resultaat van alle cursisten komen beluisteren', zegt Willemsen. Ook Cesar Zuiderwijk en de overige docenten spelen mee. 'Een drumfeest voor iedereen.' Deze toegang kost 7,50 euro.

Verbroedering

De plekken voor cursisten zijn al weken uitverkocht, laat Willemsen weten. Volgens hem is, ondanks de opkomst van elektrische muziek, het drumstel dan ook nog altijd een populair instrument. 'Wat is er nou lekkerder dan drummen in een bandje? Dit wordt de 21ste DrumDrieDaagse en tot nu toe is het altijd in goede harmonie verlopen. Ze zeggen dat muziek verbroedert, maar daar heb ik nog weleens vraagtekens bij. Muziek verbroedert in elk geval zéker.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!