Rob Bolland en Prins S. en De Geit: dit is het programma van het UIT Festival en Embassy Festival

© Wouter Vellekoop
DEN HAAG - De opening van het culturele seizoen in Den Haag wordt dit jaar weer volop gevierd met het UIT Festival en het Embassy Festival. In het weekend van 2, 3 en 4 september is er op meer dan dertig locaties van alles te doen. Er zijn onder meer optredens van Rob Bolland & Friends, Prins S. en De Geit, Sinfonia Rotterdam en Nona.
'Na twee jaar een ingetogen en onzeker beleid vanwege corona staan de instellingen te popelen om hun nieuwe programmering te showen.' Zo is er op het Lange Voorhout een cultuurmarkt met drie buitenpodia, kan je een kijkje nemen bij theaters, muziekpodia en musea, of workshops volgen in verschillende stadsdelen.
© Embassy Festival
Het Lange Voorhout staat op zaterdag in het teken van het Embassy Festival. 'Een vrolijk samenkomen met een smeltkroes van eten en drinken, muziek en performances van meer dan 50 landen. Den Haag toont hiermee echt de stad van Vrede en Recht te zijn!', aldus de organisatie.
Naast alles wat je kunt zien en horen valt er ook wat te proeven. 'Bijna alle landen serveren met grote trots hun vers bereidde signature dishes aan alle avontuurlijke fijnproevers en gewoon nieuwsgierige lekkerbekken. Vaak voor een kleine prijs, maar soms ook gratis, daarnaast kan je bij de stands ook souvenirs en lokale producten kopen.'

Programma UIT Festival

De Cultuurmarkt
Drie buitenpodia, (straat)theater, liveoptredens, marktkraampjes en veel unieke previews biedt het Lange Voorhout op zondag 4 september een levendige etalage van het komende Haagse cultuurseizoen. Previews met o.a. muziek van Rob Bolland & Friends, Sinfonia Rotterdam, Nona, Prins S. en de Geit, cabaret van Danielle Schell en Thjum Arts, dans van Amos Ben Tals OFFprojects en Creating Art Productions. Op de Cultuurmarkt is een levendige presentatie van 60 culturele instellingen.
Open Huis
Kom spieken bij o.a. theaters, muziekpodia, musea en een openluchtbios. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september openen bijna alle cultuuraanbieders van Den Haag hun deuren om te laten zien wat ze in huis hebben.
UIT in de Wijk
Doe een workshop, ervaar theater en ontdek nieuwe muziek. In elk stadsdeel kan je met het hele gezin bij een Cultuuranker zien, horen en beleven wat het aanbod is voor komend seizoen. UIT inde Wijk vormt de kick-off van het UIT Festival op vrijdag 2 september.
Op de website van het UIT Festival vind je het uitgebreide programma.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!