Voorlezers gezocht met 'groen beroep' voor Kinderboekenweek

Voorlezers gezocht met 'groen beroep' voor Kinderboekenweek
Voorlezers gezocht met 'groen beroep' voor Kinderboekenweek
DEN HAAG - Ben je boswachter, hovenier, strandwacht of visser en vind je het leuk om erover te vertellen? Dan is de gemeente op zoek naar jou! Voor de Kinderboekenweek in oktober worden voorlezers gezocht met een groen beroep.
Het thema van de Kinderboekenweek (5 tot en met 16 oktober) is Gi-Ga-Groen. Daarvoor heeft de afdeling Milieueducatie van de gemeente een pakket gemaakt voor basisscholen. Zo kunnen scholen iemand uitnodigen met een groen beroep die een verhaal komt voorlezen en iets vertelt over zijn werk.
'Het is leuk om te doen en je draagt bij aan een stukje bewustwording bij kinderen en jongeren over hoe belangrijk ons groen is, en hoe belangrijk jouw werk daarin is', aldus de gemeente.

Héél veel voorlezers gezocht

Aangezien Den Haag 166 basisscholen heeft zijn ze op zoek naar héél veel mensen. Milieueducatie regelt alles, het enige wat jij hoeft te doen is één of meerdere dagen beschikbaar zijn tijdens de Kinderboekenweek. De school kiest het boek uit dat je voor mag lezen.
Lijkt je dit leuk? Dan kan je je opgeven via GiGaGroenevoorlezers@denhaag.nl. Aanmelden kan tot 17 september.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!