Brandkraan opengedraaid in Morgenstond

© Regio15
DEN HAAG - In Morgenstond is donderdagavond een brandkraan opengedraaid op de Steenwijklaan. Een buurtbewoner belde de politie. Volgens nieuwssite Regio15 hebben agenten niemand gevonden.
Drinkwaterbedrijf Dunea heeft de brandkraan een uur later dichtgedraaid. Volgens Regio15 is het niet de eerste keer dat er op de Steenwijklaan zo'n kraan wordt opengemaakt. Zondagavond werden ook al meerdere brandkranen opengedraaid.
In Den Haag zijn deze zomer al meer dan dertig brandkranen opengedraaid, liet Dunea eerder weten. Daarbij is al 2 miljoen liter water verspild.

Watervervuiling

Dunea is daar niet blij mee, omdat het water vervuild kan raken. 'We willen dat mensen weten waarom het niet open mag. Het moet tussen de oren van de mensen komen. Het is vandalisme', zei een woordvoerder eerder tegen Den Haag FM.
Op de kranen die zijn opengedraaid zet Dunea nu een slot. Samen met de gemeente wordt bekeken of er uit voorzorg op meerdere brandkranen een slot kan komen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!