Voedselbank zamelt tampons en maandverband in tijdens speciale actie: 'Elke bijdrage is welkom'

Voorzitter van Zonta overhandigt maandverband aan de Voedselbank
Voorzitter van Zonta overhandigt maandverband aan de Voedselbank © Voedselbank Haaglanden
DEN HAAG - Voor sommigen is het elke maand weer stressen. Heb ik nog genoeg geld voor maandverband en tampons? Wie geen geld heeft voor die producten gaat daardoor niet naar werk of school. Daarom organiseert Voedselbank Haaglanden dit jaar een inzamelactie voor maandverband en tampons.
De Voedselbank wil genoeg geld inzamelen om dit jaar minstens 24.000 pakjes maandverband en tampons te kopen en uit te delen. 'Elke bijdrage is welkom.'
Elke week stellen vrijwilligers van de Haagse Voedselbank bijna 2.000 voedselpakketten samen voor mensen in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. Zij hebben zelf niet genoeg geld om dagelijks een maaltijd op tafel te zetten. Sinds vorig jaar deelt de Voedselbank ook menstruatiemiddelen uit.

Uitgiftepunt menstruatieproducten

De Voedselbank krijgt daarbij hulp van het Armoedefonds, gemeentes en organisaties zoals Zonta. Het Armoedefonds doet ook veel tegen menstruatiearmoede. Zo zie je op de site van het fonds waar er uitgiftepunten zijn voor menstruatieproducten. In Den Haag zijn er tientallen locaties met MUP's (Menstruatieproducten Uitgiftepunt).
Via deze site van Voedselbank Haaglanden kan je geld doneren. Daar worden dan tampons en maandverband van gekocht.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!