Waarom er de laatste tijd een donkerblauwe helikopter over Den Haag vliegt

© Luchtvaartpolitie (Politieheli op Instagram)
DEN HAAG - Het is je misschien opgevallen: de laatste tijd vliegt er geregeld een donkerblauwe helikopter over Den Haag. Zo vloog die donderdag nog over de binnenstad en hij is ook al een paar keer gezien boven Scheveningen. Wat doet die heli daar? Wij zochten het uit.
Er zijn een paar helikopters die je geregeld ziet boven de stad: de gele traumahelikopter voor als er een ernstig ongeluk is gebeurd en artsen snel moeten worden ingevlogen om eerste hulp te verlenen. Of de blauwwitte politieheli, bijvoorbeeld als er een verdachte op de vlucht is geslagen.
Maar de laatste tijd vliegt er ook een donkerblauwe helikopter over. Den Haag FM neemt contact op met de politie-eenheid Den Haag. Die zegt dat we bij de landelijke politie moeten zijn.

Trainingen

Een woordvoerder laat weten dat de landelijke politie met een helikopter meestal een regionale eenheid helpt. Daarnaast zijn er ook nog trainingsvluchten voor piloten. ‘In beide gevallen wordt dit niet bijgehouden’, schrijft de woordvoerder.
Maar de Haagse politie zegt vervolgens niet te weten waarom er de laatste dagen een heli boven Den Haag vliegt.
Wil je zelf weten wat voor helikopters er over vliegen, check dan Helispot.nl of het Twitteraccount van de politiehelikopter.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!