Buurtbewoners Mariahoeve sturen ruim 500 protestbrieven naar gemeente om eenrichtingsverkeer

Carlos Martinez van Andel (HvDH) en Danny Raatgever (buurtbewoner)
Carlos Martinez van Andel (HvDH) en Danny Raatgever (buurtbewoner) © Den Haag FM
DEN HAAG - Bewoners in Mariahoeve zijn niet blij met de gemeente. Er zijn plannen om van enkele straten eenrichtingsverkeer te maken. Dit zou ten koste gaan van ruim dertig parkeerplekken in de buurt. Tevens zouden de bewoners twee dagen hebben om bezwaar te maken tegen de voorgestelde aanpassingen. 'Ik houd er niet van als er iets door mijn strot geduwd wordt', stelt één van de bewoners.
'Aanpassingen aan de verkeerssituatie', is het onderwerp van de brief die bij buurtbewoners in Mariahoeve 30 juni op de deurmat viel. Volgens de gemeente zou het gaan om onveilige situaties in de Onyxhorst, Amberhorst, Ametishorst en Kornalijnhorst, waar verandering in moet komen.
In de nieuwe verkeerssituatie kunnen de buurtbewoners zich niet vinden: 'Ik voel me gepasseerd en niet gehoord'. Buiten het feit dat het plan uit de lucht kwam vallen, schiet ook het beperkt aantal dagen voor het indienen van bezwaar hen in het verkeerde keelgat.

Raadsvragen

Ook Hart voor Den Haag raadslid Carlos Martinez van Andel spreekt zijn twijfels uit: 'De situatie is weer typisch iets voor de gemeente. Plannen worden gecreëerd waar de bewoners het niet mee eens zijn'. Hij diende afgelopen week namens de partij raadsvragen in bij de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!