Nieuwe studenten in de stad: HOPweek Universiteit Leiden begint

© Den Haag FM
DEN HAAG - Nieuwe studenten van de Universiteit Leiden maken deze week kennis met hun nieuwe studiestad: Den Haag. De eerstejaars studenten die in onze stad aan de slag gaan krijgen deze week een stoomcursus over hun nieuwe stad, studie, de medestudenten en het studentenleven in de HOPweek.
HOPweek staat voor The Hague Orientation Programme en is de introductietijd voor alle eerstejaars studenten van de Leiden University Campus The Hague.
Op maandagmiddag is om vier uur de officiële opening van de introductieweek, al is er eerder op de dag al een tour door de stad. Daarnaast zijn er deze week onder meer workshops en informatiemomenten voor de nieuwe lichting. De nieuwe studenten zullen ook gaan sporten, dat doen ze op de laatste dag, en op donderdag zijn ze op het strand te vinden.
Natuurlijk wordt er ook gefeest: er is deze week een pubquiz, een pubcrawl en op vrijdag is er na de barbecue een afsluitend feest voor de nieuwe studenten.
Alle informatie over de HOPweek is te vinden op de website: HOPweek.org.

Hi The Hague

Een week later zijn er nog meer introductieactiviteiten voor nieuwe studenten in onze stad. Op maandag 29 augustus gaat de introductieweek, georganiseerd door studenten, van start.
Tot en met zaterdag 3 september is er elke dag wat te doen: een fietstour, een boottocht, een kroegentocht, een sportdag, een stranddag en er worden meerdere feesten georganiseerd.
Het hele programma van HI The Hague vind je op de website StudeerinDenHaag.nl.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!