Westeinde krijgt eigen Kast van Lotje met kleding en schoenen voor kinderen in nood

Kledingkasten van Stichting Lotje in Voedselbank Laak
Kledingkasten van Stichting Lotje in Voedselbank Laak © Omroep West
DEN HAAG - Bij stichting Noodopvang aan het Westeinde wordt maandag een nieuwe 'Kast van Lotje' geopend. Gezinnen waarbij de nood hoog is kunnen daar kinderkleding en -schoenen vinden. Burgemeester Jan van Zanen zal de kast officieel openen.
Door de plaatsing van de nieuwe kast hopen de samenwerkende partijen nog meer praktische hulp te kunnen bieden aan cliënten van de Noodopvang en hulpbehoevenden in de wijk. De nieuwe Kast van lotje is geadopteerd door Stichting Universitas.
Stichting Noodopvang Haaglanden voert de huisvesting van (deel)gezinnen uit, die door de gemeente Den Haag op grond van de verordening Noodopvang worden geplaatst.
In Den Haag zijn inmiddels 19 paarsgekleurde Kasten van Lotje te vinden. Om de kasten te vullen kan er gebruikte, maar nog goede kinderkleding gedoneerd worden. De Kasten zijn vaak te vinden bij buurtcentra en bij Centra voor Jeugd & Gezin.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!