NS-personeel staakt: geen treinen van en naar Den Haag

Den Haag Centraal
Den Haag Centraal © Pixabay
DEN HAAG - Deze vrijdag zullen 24 uur lang geen treinen rijden van en naar Den Haag. Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben aangekondigd om vandaag het werk neer te leggen in West-Nederland. Hierdoor kunnen de hele dag vrijwel geen NS-treinen rijden in het overgrote deel van de provincie Zuid-Holland. 'Maak gebruik van ander vervoer of stel je reis uit. Er kunnen geen bussen worden ingezet', staat op de site van de NS.
De acties volgen op de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en vakbonden FNV, CNV en VVMC. Als er na 31 augustus nog geen cao-bod is waar de vakbonden tevreden mee zijn, komt er volgens de vakbond een week later een landelijke staking.
Een van de cao-eisen van de vakbonden is een automatische compensatie voor de prijsstijgingen in het salaris van NS-medewerkers. Ook willen ze een eenmalige uitkering van 600 euro en een aanpassing van de regeling om eerder te stoppen met werken.

'Deur NS open voor FNV om verder te praten'

Volgens de NS staat de deur van FNV open om verder te praten, om te komen tot een goede cao. 'We zien genoeg aanknopingspunten om het gesprek voort te zetten.' De woordvoerder wil niet zeggen of de NS bereid is FNV tegemoet te komen in de eisen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!